Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у лікарнях Дніпра допомагають військовим і цивільним зі зруйнованих рашистами міст та селищ

Допомога в тилу. Лікарні Дніпра приймають поранених з передової. Оперують, лікують, консультують не тільки вояків, а й цивільних зі зруйнованих рашистами міст і селищ. 

Роман народився на Донеччині. Коли в Україну прийшов окупант, відправився захищати рідну землю. Під час виконання бойового завдання чоловік отримав серйозне поранення.

Роман, військовий: «Був мінометний обстріл, мені зачепило ногу, осколкові поранення з розривом артерій та переломом гомілки. У Краматорську зробили операцію, згодом привезли сюди».

Більшість травм, які отримують бійці на передовій — уламкові поранення в результаті вибухів, кажуть медики. Такі поранення лишають наслідки на все життя. За прогнозом лікарів, Роман зможе користуватися ногою. Але, наприклад, біг стане важким випробуванням.

Юрій, завідувач травматологічного відділення лікарні: «Наразі у нього важкий перелом великогомілкової кістки, вогнепальний перелом, величезна рана, яка потребує довготривалого лікування. Тому цьому пацієнту довго лікуватися — заживити рану, а після цього заживляти перелом. Зазвичай — це багато місяців лікування».

Близько десяти медзакладів Дніпра цілодобово лікують пацієнтів, які зазнали поранень на війні. Серед них не лише військові. А й цивільні з окупованих рашистами мирних міст.