Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у дніпровському притулку допомагають тваринам-переселенцям

Вони віддають свій час та любов, аби допомогти безпритульним тваринам. Рятують і тримають, годують і доглядають за пухнастиками, які отримали поранення на окупованих територіях і не тільки.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну без домівок залишилися не тільки люди, а й сотні тисяч тварин. Багато з них знайшли прихисток у Дніпрі, в притулку Dnipro Animals. Волонтери подарували пухнастим безхатькам любов та турботу. 

“Цю собаку знайшли на промзоні, вона була вся побита, скалічена, її відправили у ветклініку, там її прооперували, у неї була ще в хребті грижа”, — розповідає волонтерка Любов.

У песика Черниша — проблема з опорно-руховим апаратом. Але він продовжує бавитись і, здається, зовсім не почувається неповноцінним. А це — Зевс, його збила автівка. 

Тут живе Зевс, наш красень. Він попав до нас, бо його збила машина, але нічого йому серйозно не пошкодили. Ми його повезли в клінніку, оплатили всі рахунки, з ним все добре. А в клітці він — бо під час аналізів у нього знайшли ВІЛ, тому йому не можна знаходитись у середі, його можна в сім’ю взяти, але там де немає котів більше”, — пояснює волонтерка.

І таких тварин насправді дуже багато: покалічені снарядами, інфіковані вірусами,  з онкологією. У притулку їм надають усі ветеринарні послуги та реабілітують.

Більшість тварин військові та волонтери привезли з окупованих територій: з Харківської, Херсонської, Донецької та Луганської областей. На лікування та відновлення тварин потрібні великі кошти. А ще м’ясні продукти, вакцини та ліки. Але найбільше врятовані пухнастики потребують господарів.

Надія разом зі студентами Європейського медичного університету зібрались аби допомогти притулку з кормом. Та залишились на довше, аби пограти з тваринками та дізнатись про них більше. 

“Мені запам’яталась ця кішка — вона весь час мурчить, щоб її взяли на ручки. Тільки береш на ручки — вона починає тікати, тікає потім повертається і знову: “Няв”. Ми мали змогу сьогодні принести велику кількість корму, в основному більша частина — це для котиків, трошки менше для собачок, загалом ми передали приблизно 60 кг корму”, — ділиться дівчина.

Щороку притулкам Дніпра вдається прилаштувати близько 200 котиків та майже 50 собак. Решта продовжують чекати на своїх господарів.

Долучитись до допомоги можете й ви — за посиланням можна знайти реквізити для донатів або зв’язатися з притулком та взяти тваринку до себе в родину.

Читайте також: Завершився ремонт у відділенні щодо надання послуг бездомним особам