Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі відзначили День довкілля

Генеральне прибирання. Жителі Амур-Нижньодніпровського району у Дніпрі вийшли на вулиці, аби навести лад у скверах та парках поряд з власними домівками. Ініціативу підтримала місцева адміністрація на чолі з головою Русланом Вишнивецьким. 

З самого ранку жителька житломасиву «Сонячний» Світлана Козяріна разом з сусідами на свіжому повітрі. Люди вирішили зібратися разом, аби прибратися та навести лад в улюбленому сквері на набережній Дніпра.

Світлана Козяріна, мешканка житломасиву «Сонячний»: «Я вообще-то председатель ОСББ «Луч» по Прогрессивной, 7. Это наш родной парк. Мы сюда ходим отдыхать, очень много наших людей. И вообще, «Солнечный» – это прекрасное наше место. И мы сюда приходим отдыхать. Поэтому я пришла отдать свою дань для того, чтобы здесь помочь убрать».

Незважаючи на воєнний час, каже пані Світлана, місцеві з радістю долучаються до опіки за спільним довкіллям.

Світлана Козяріна, мешканка житломасиву «Сонячний»: «Приходят много людей сюда. Все рады помочь чем-то. Все очень рады, что вот такое вот есть понятие, что надо выходить, помогать, собираться дружно всем и работать».

Аби працювати було веселіше, на запрошення мешканців до прибирання долучилися й співробітники адміністрації АНД району міста разом з її головою Русланом Вишневецьким.

Руслан Вишневецький, голова адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міськради: 
«Адміністрація АНД району забезпечила мешканців інструментом, мусорними пакетами, рукавичками. І обов’язково – вивіз сміття після суботника».

Серед учасників Дня довкілля опинився і Владислав Сташко. Нещодавно до Дніпра разом з родиною чоловік переїхав з Маріуполя.

Владислав Сташко, переселенець з Донеччини: «Я, супруга, ребенок живем здесь недалеко. Пришли сегодня утром в очередной раз погулять на детской площадке, и увидели ребят, которые занимаются, мы уже так догадались, субботником. Ну, и решил присоединиться к этому. Это такие вещи благородные».

Прибирали цього дня і у парку Козацької Слави — Кирилівка. Це зона, яку після перемоги України у війні мріють перетворити на рекреаційну. Необхідні проекти вже в роботі, запевняє Руслан Вишневецький.

Руслан Вишневецький, голова адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міськради: «І буде у нас на цій локації дуже гарна реалізація усіх проектів, які ми запланували. Тут дуже красиве місце. Це перлина АНД району. Впевнений, що це буде найгарніша точка нашого АНД району».

Наразі в Амур-Нижньодніпровському районі боряться зі стихійними сміттєзвалищами. В День довкілля підрядник завершує роботи на вулиці Передовій. Загалом утилізовано близько шести сотень кубічних метрів сміття.