Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі відсвяткували День єднання

Україна святкує День єднання. Відсьогодні президент України запровадив це свято в державі на знак спротиву можливій агресії Російської Федераці та обєднання всіх громадян. По всій країні урочисто підняли державні прапори та співали гімн України. Як святкували в Дніпрі – у сюжеті.

Згідно з останнім Указом Володимира Зеленського, 16 лютого країна вперше святкує День єднання.

Володимир Зеленський, президент України: «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Цього дня ми вивісимо національні прапори, вдягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність».

Незважаючи на те, що на підготовку був лише день, у Дніпрі організували масштабне святкування. Під будівлею міської ради все місто почуло голоси співробітників мерії та вокального ансамблю “Юність Дніпра”. Водночас військові ліцеїсти підняли прапори.

У синьо-жовті кольори перефарбувався Дніпро й біля будівлі історичного музею. Тут організували молодіжний флешмоб, а військовий оркестр виконав гімн України. На площі розгорнули великий прапор. Свято зібрало десятки небайдужих людей, які люблять свою країну і готові її захищати.

Максим Лимаренко, студент: “Ну, я вважаю, що такі свята дійсно нам потрібні. Українці – це сильний та єдиний народ. Я добре відношусь до цього свята і вважаю правильним, що наш президент вирішив створити такий особливий день, який зможе нас всіх поєднати”.

Державні стяги майорять по всьому місту – на вікнах державних установ, на фасадах крамниць, прикрасили ними й громадський транспорт. Євген, водій тролейбусу, вважає, що це правильно і має бути не лише в святкові дні.

Євген Оніщенко, водій тролейбусу: «Это позитивно, это положительно, это правильно. Должно быть больше национальной атрибутики, должны нести в массы. По моему мнению, мы должны атрибутику нашей страны ежедневно носить и устанавливать».

Дніпряни сподіваються, що нове свято в країні відзначатимуть щороку. Більшість людей вважають, воно необхідне, аби народ згуртувався.

«У нас, честно скажу, есть национализм, но плохо с патриотизмом. Это две разные вещи. И я был бы счастлив, если бы у нас было подобное чуть более чаще, чем сейчас».

«Я ставлюся до цього дуже позитивно. Я вважаю, що Україна єдина і що нам немає сенсу панікувати».

«Фактично все одно, був цей День єднання чи не було. Нам, як би, ролі не зіграло».

 «Я вообще не ощущал ни с кем разьединения, это во-первых, а во- вторых, если это кому-то поможет – вивісити прапори та співати пісні, то нехай співають, от и всё».

«Я вважаю, що це дуже важливо для нашої країни, тому що цей день, він ще раз підкреслює єдність всієї нації».

Святкували День єднання і в дніпровських школах. Більше як 700 учнів разом із вчителями о 10 ранку виконали разом гімн України.

Доєдналися до святкування і артисти дніпровського театру опери та балету. Під супровід великого симфонічного оркестру хор, танцівники та учні балетної школи заспівали гімн України.