Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі відновлюють громадський транспорт

Черговий по місту Олександр Лещенко перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова: аби громадський транспорт у Дніпрі перевозив пасажирів безперебійно, безпечно та з комфортом. 

Начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР побував у майстерні та подивився, як наразі проходять капітальні ремонти рухомого складу електротранспорту.

З початку цього року тут капітально відремонтували 1 тролейбус, 13 трамвайних вагонів та 1 снігоприбиральний трамвай. Зараз у майстерні відновлюють 1 тролейбус-гармошку (ПМЗ-Т-1) та три трамвайні вагони (Т-3Д, Т-3М). У них ремонтують кузови, візки, двигуни тощо. Також до кінця року планується капітально відремонтувати 17 трамвайних вагонів та 2 тролейбуси.

Капітальні ремонти проводять після закінчення заводського терміну експлуатації. Для Заводський трамвая це 15 років, тролейбуса – до 10 років. 

Усього наразі в КП «Дніпровський електротранспорт» налічується 185 тролейбусів, 254 трамвайні вагони, 44 автобуси та 36 одиниць спецтехніки: ретро-вагон; снігоприбиральні, піскопосипальні, поливомийні, вантажні вагони, технічні тролейбуси. Механіки, слюсарі, електрики, інженери – усього 156 спеціалістів – працюють над їхнім відновленням, аби вони слугували довго та надійно.

У 2016 році на вагоноремонтній майстерні оновили обладнання, що покращило якість ремонту. Після розширення цеху в 2017 році з’явилася можливість проводити не менше 5 – 6 ремонтів кузовів на місяць замість 2-3 од. Власне виробниче обладнання дозволяє суттєво економити кошти і зменшити вартість капітальних ремонтів на понад 50 %. Крім цього повний цикл ремонтів трамвайних візків дозволяє проводити капітальний ремонт 1 візка на добу, що відповідає нормі невеликого заводу. Перейняти досвід застосування нових технологій з ремонту трамвайних візків до Дніпра приїжджають транспортники з інших міст України, зокрема, з Миколаєва та Конотопа.

До введення воєнного стану, СВРМ виконувала капітальні ремонти візків трамвайних вагонів не тільки для власних потреб, а й для підприємств електротранспорту України, а саме трамвайних депо міст: Києва, Кам’янського, Кривого Рогу, Маріуполя, Миколаєва.

Читайте також: У Дніпрі пройшов бізнес-форум для жінок