Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі вакцинуватися підліткам

Коронавірусна інфекція вражає як дорослих, так і дітей. Ще восени МОЗ «дало добро» на проведення вакцинації неповнолітніх. На сьогодні щеплення проти COVID-19 рекомендоване дітям від 12 років. Охочих підлітків досить багато. До Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №6 щоденно звертаються від 10 до 15 неповнолітніх. Як підліток може отримати щеплення – у сюжеті.

Вакцинують підлітків такими ж дозами, як і дорослих, але обов’язково вакциною Pfizer. У пункті вакцинації перед щепленням лікарі розповідають про можливі побічні реакції від препарату, які бувають і у дорослих.

Олена Дьоміна, лікарка-педіатр Дніпровського центру первинної медико- санітарної допомоги №6: «На самой регистрации я объясняю ребенку, пациенту, на доступном языке, какие возможы местные и общие реакции – это покраснение в месте инъекции, болезненность, набухлость, может повышаться температура. И что с этим нужно делать, как на это реагировать».

Батьки Станіслава вакциновані, вони повністю підтримали підлітка в рішенні зробити щеплення. Мати розповіла: не бачать нічого страшного, адже раніше також вакцинували дітей від різних хвороб і все проходило добре. Планують зробити вакцинацію і 12-річній донці.

Юлія Міщенко, мати Станіслава: “Прививаться нужно, это прежде всего здоровье. И мы, как родители, просто обязаны хоть как-то стараться уберечь наших детей от всевозможных пандемий и вирусов”.

Хлопець ділиться: укол швидкий і неболючий – майже не відчув як його зробили. Серед знайомих та однокласників Станіслава також є охочі вакцинуватися.

Станіслав Реул, підліток: “Среди моих друзей большинство тоже вакцинируются. Есть, конечно, кто переживает, кто-то против, кто-то не уверен, кто-то боится летальных исходов».

Щоб отримати щеплення, підліток має прийти до пункту вакцинації з батьками, щоб вони підписали згоду. Другу дозу, як і дорослим, робитимуть через 21 день.