Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі святкували Міжнародний день захисту дітей

Дніпро – місто, у якому лунає дитячий сміх. Навіть сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, який святкувати доводиться під час воєнного стану. Благодійні організації, громадські об’єднання, дитячі центри, волонтери – всі вони своїми силами влаштовують свято для малечі цього дня. 

«А ми тобі будемо татом та мамою. Мамой і татом. Я не знаю, це все так неочікувано. Скарбничого, скарбничого сюди».

Вікторія разом з донькою приїхала з Попасної, що на Луганщині. Сьогодні вони відвідали виставу «Принцеса на горошині», в якій взяли участь студенти-актори.

Вікторія Марченко, переселенка: «Город принял нас хорошо. Так как я ж говорю, волонтеры и все за нас беспокоятся. Мы попали вот сегодня на кукольный спектакль, детки довольны. Нам тоже очень понравилось – вернулись в детство и отвлеклись, конечно, от всей этой ситуации».

Карина Марченко, переселенка: «Мне очень прям нравится тема. Мне очень понравилось это представление. Оно очень вообще классное, всё было очень классно».

Організували виставу до Дня захисту дітей волонтери громадської організації «Наша справа». По завершенню малеча отримала подарунки.

Валентин Родзин, голова громадської організації «Наша справа»:  
«Наша організація існує вже шість років, у цей час ми займаємось волонтерською діяльністю. Ми надаємо гуманітарну допомогу людям, психологічні, юридичні консультації. А також ось, як сьогодні, для дітей вирішили влаштувати ось таку виставу, для дітей з центру переселенців».

Тим часом Благодійний фонд «ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ» разом з партнерами влаштували свято для вимушених переселенців на лівому березі Дніпра.

Ольга Карачова, керівниця проєктів організації «Благодійний фонд «Перемога Україна»: «Сьогодні День захисту дітей, перше червня. Тож ми влаштували для трьох шелтерів нашого міста таке свято на дві години – з аніматорами, з різними зонами та подарунками від нашого фонду та від нашого генерального партнеру World Central Kitchen».

Солодка вата, аніматори, танці, гліттер-тату, аквагрим та подарунки. Все це створює атмосферу свята навіть у нинішні буремні часи, говорять батьки.

Оксана Скорікова, переселенка з Бахмута: «Они переносят все легко. Они даже домой, если честно, не хотят ехать. Даже если заговоришь на эту тему, хотя у нас боевые действия, не очень ситуация легкая, но даже если заговоришь, то они не хотят, им очень здесь нравится».

Сьогодні дніпряни та гості міста, малі й дорослі, змогли посміхнутися  хоч на мить.