Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі станція метро «Заводська» працює в якості укриття

З початку повномасштабного вторгнення станції метрополітену виконують функцію укриття для населення під час повітряних тривог. Вони забезпечені мобільним зв’язком, інтернетом. У разі відключення електроенергії освітлення та вентиляція працюють за допомогою акумуляторних батарей та генераторів.

Під час повітряних тривог люди можуть спускатися на станції без оплати проїзду та користуватися ними як укриттям.

Також метрополітен надає безперешкодний доступ у нічний час для громадян, якщо вони хочуть знаходитись на станціях навіть за відсутності повітряної тривоги.

На станціях «Вокзальна» та «Покровська» для більш комфортного розміщення населення залишають відкритими вагони поїздів для комфортного розміщення людей.

Під час повітряної тривоги метрополітен надає можливість громадянам скористуватись санітарними вузлами, а також – очищеною водою.

На станції «Заводська» є медична аптечка на випадок надзвичайних ситуацій, яка видається медичному персоналу для надання допомоги постраждалим громадянам. Також є запас гігієнічних наборів для дітей з пелюшками, підгузками, пігулками та ємностями для очищення води – на випадок тривалого перебування в укритті. На станції може укриватися до 1000 людей.

Читайте також: У Дніпрі перевірили хід ремонту ескалатора у метро.