Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі проходять роботи з прибирання сміття за заявками містян?

Чергова по місту Козлова Ірина – заступник директора департаменту екологічної політики ДМР, начальник управління комунальної екології перевірила роботи з прибирання ТБО ТОВ “Екологія-Д” – визначеного перевізника твердих побутових відходів (ТПВ) на території міста.

З самого ранку на лінії працює близько 30-и сміттєвозів і 10 бригад для вивезення негабариту. Також здійснюються заходи щодо вирішення проблеми стихійних сміттєзвалищ на території міста. Ліквідовано 43 стихійне сміттєзвалище об’ємом 6 933,7 тон безхазяйних відходів.

Сьогодні проінспектували роботи зі збору ТБО на декількох локаціях: по вул. Святослава Хороброго, просп. Олександра Поля та вул.Канатній) та за адресою вул. Шухевича, 9а (мультиліфт).

Контейнери великої ємності для ТБО (типу мультілифт) в особливості для великогабаритних відходів встановлюються в місцях їх великого скупчення. Всього по місту встановлено 27 одиниць, 16 з них для місцевих мешканців.

«Ми вже сьогодні відвідали декілька точок, які в нас були відмічені за зверненнями громадян. Прослідкували як прибирається сміття. У нашому місті норма накопичення відходів вже застаріла. Вона не відповідає умовам складає 2,01 м³ на одну людину в рік і потрібна вже збільшувати. Тому не вистачає звичайних контейнерів і доводиться використовувати мультиліфти. Сподіваємось, що наступному році приймуть зміни до постанови, яка дозволить нам розрахувати норму накопичення зелених відходів», – прокоментувала Ірина Козлова.

Читайте також: Збір макулатури спрямований на залучення коштів для ЗСУ: чергова по місту перевірив точку збору вторинної сировини