Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі працюють центри соцзахисту населення

10 тисяч людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Вони підопічні Дніпровського міського територіального центру, у якому надають різні послуги – від прибирання оселі до реабілітації за призначенням лікаря. Включено до цього переліку й дозвілля.

Галина Миколаївна терцентр відвідує 4 роки поспіль. Все розпочиналося з лікувальної фізкультури. Нині жінка опановує різні види творчості.

Галина Чернець, відвідувачка терцентру: “Здесь меня столько научили. Мы тут делали цветочки, куклы-мотанки. А сейчас делаем фантастические цветы с распусканием ленточек. Если у пенсионера есть увлечение, у него каждый день праздник. Это я и ощущаю. Вот для меня это праздник. Я сюда с большой охотой хожу”.

Пані Галина проводить час у відділенні денного перебування. Тут проводять заняття з малювання та музики. А окрім творчості, люди елегантного віку мають змогу поліпшити здоров’я.

Ірина Кишеня, заступниця директора міського територіального центру в Соборному районі: “Послуга денного догляду розрахована на 21 день, де наші підопічні отримують повний комплекс послуг – це послуги масажиста і психолога, і лікувальної фізкультури.

Малозабезпеченим пенсіонерам надають також матеріальну допомогу.

Наталя Кирюхіна, працівниця міського територіального центру в Соборному районі: “І ходунки, і палочки, костилі, візочки. Секонд-хенд, де малозабезпечені підопічні можуть прийти, як теплі речі так і обувь”.

Розвиватись терцентрам допомагають дніпряни. Нещодавно Світлана Вишнякова подала до програми «Бюджет участі» соціальний проект під назвою «Тренажер для бабусі».

Світлана Вишнякова, авторка проекту «Тренажер для бабусі»: “Майданчик, на якому буде розміщено тренажери, де вони зможуть проводити свій вільний час, займатися спортом для підтримки здорового способу життя”.

Владислав Соловйов, головний спеціаліст департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міськради: “У цьому році у нас з’явився новий тип проектів, це медико-соціальні проекти, які були відокремлені з муніципального типу, щоб зменшити конкуренцію. У цьому році було подано 19 проектів на загальну суму приблизно 15 мільйонів гривень”.

Якщо вас зацікавив проект, свій голос за нього або будь-який інший, ви можете віддати до 2 листопада на сайті міської ради.