Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі працює управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради?

Сьогодні до Правобережного управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради завітав черговий по місту – заступник міського голови Дніпра з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков.

«Основна мета була перевірити як працює наш єдиний міський реєстр. У 2023 році до реєстру розробили та впровадили “Базу постраждалих від ракетних обстрілів” та “Єдиний реєстр поховань міста Дніпра”, а також модернізували «Облік ВПО». Завдяки системі єдиного електронного реєстру співробітники управління витрачають менше часу на обробку запитів містян, а люди – оперативно отримують соцпослуги. Реєстр працює швидко, зауважень з боку операторів щодо роботи реєстру не було. Місто продовжує створювати доступні сервіси, щоб кожен зміг отримати соціальні послуги швидко та якісно» – зазначив Костянтин Цепенніков.

За допомогою єдиного електронного реєстру можливо визначити потреби отримувачів соціальних послуг та забезпечити адресність їх надання.

Працівниками управління заповнюються анкети. Станом на 22 грудня 2023 року Управлінням заповнено анкет:
для внутрішньо переміщених осіб – 8379;
оформлення соціальних послуг – 3371;
осіб постраждалих від ракетних ударів – 1.

З заповнених анкет формується єдиний електронний реєстр, в якому зібрані усі соціальні послуги як державні, так і за місцевими програмами, що налічує більш ніж 100 послуг. Найбільш актуальними є:
• надання допомоги на проживання ВПО;
•соціальної допомоги сім’ям з дітьми та особам з інвалідністю, у т.ч. одиноким матерям, при народженні дитини, малозабезпеченим родинам тощо;
•видача та реєстрація посвідчень багатодітним сім’ям;
•встановлення статусу особи з інвалідністю;
•адресна допомога на жкп учасникам АТО(ООС).

Даним реєстром у своїй роботі користуються усі управління соціального захисту населення у місті Дніпро.

Читайте також: Прикраси за мотивами ліпного декору історичних будівель Дніпра