Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі працює програма моніторингу руху пасажирського транспорту «D-Transport»

Діджитал і громадський транспорт Дніпра – це давно близькі поняття. У 2020-му році в комунальному підприємстві «Дніпровський електротранспорт» відкрили сучасну диспетчерську, в якій цілодобово спеціалісти керують рухом понад 1400 автобусів, тролейбусів та трамваїв.

Сергій Жур, диспетчер трамвайно-тролейбусного управління комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради: «Кожного дня ми слідкуємо, щоб всі вагони, всі тролейбуси були виставлені на маршрути. Ми слідкуємо за інтервалом. Якщо надходять якісь заявки на пошкодження контактного дроту, на затримки в русі – ми вирішуємо ці питання».

Окрім цього, кожен житель міста у вільному доступі може слідкувати за рухом громадського транспорту, завдяки створеному спеціально для Дніпра додатку «D-Transport», що розробили та випустили у кінці 2021 року.

Олег Клевцов, начальник оперативно-диспетчерського центру комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради: «За это время, за пару месяцев, программа уже успела обновиться и обрасти новыми функциями. Мы добавили туда русский язык, был только украинский и английский. Мы добавили туда бортовые номера, мы добавили туда фильтр низкопольных транспортных средств для малоподвижных людей. Мы добавили итоговые количества, оповещения и другие функции по желаниям наших пользователей».

Додаток вже встановили більше 14 тисяч містян. Диспетчери працюють цілодобово, працює зворотній зв’язок та гнучка система налаштувань для зручності користування. Серед подібних застосунків «D-Transport» – єдиний без реклами.

«Приложение имеет вот такую иконку, такая тёмно-синяя иконка, вы найдёте её в магазине для андроидов и для айфоннов. Выбираем здесь маршруты, можем от точки до точки выбрать, оплату онлайн можем сделать, любимые остановки, язык выбирается, всё в настройках это делается”.

Таким чином, комунальне підприємство «Дніпровський електротранспорт» покращує умови користування громадським транспортом для наших містян. Зокрема, у форматі діджиталізації.