Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі працевлаштовують переселенців

У пошуках порятунку від воєнних дій до Дніпра з Донецької, Луганської та Запорізької областей прибуває все більше переселенців. Керівництво парків офіційно працевлаштовує людей, які будуть допомагати озеленювати місця відпочинку в обласному центрі. 

«Прихожу утром на работу. Мой мастер дает мне наряд и я выполняю свою работу. Сейчас я обрабатываю клумбу, потом буду поливать. Перед тем как поливать, нужно подготовить это всё».

Володимир разом з дружиною приїхав до Дніпра з Лисичанську. Їм довелося залишити домівку та власний магазин. У новому місті довелося шукати роботу, продовжувати жити далі.

Володимир, переселенець з Лисичанська: «Мы гуляли по парку здесь. Увидели, как два человека работают на территории – они занимались покраской лавочек. Мы подошли и спросили, нет ли для нас вакансий. Они сказали, что подойдите к мастеру и он вам всё расскажет».

У парках міста вже офіційно працевлаштовані п’ятнадцять переселенців з областей, де точаться активні бойові дії.

Роман Мироненко, начальник відділу утримання парку культури та відпочинку «Придніпровський»: «З першого дня війни була потреба в робочих руках. Ми, як і інші підприємства, ми завжди оновлюємо інформацію щодо вільних вакансій. Вот і з початку війни в КП “Парк культури та відпочинку «Придніпровський» було оформлено на роботу озеленювачами п’ятьох тимчасово переміщених осіб».

Тут нові працівники тепер доглядають газони, квіткові клумби, висаджують, поливають та обрізають дерева й кущі.

Володимир Чорний, заступник директора департаменту парків та рекреацій Дніпровської міськради: «Під час воєнного стану в країні, у нас виникла потреба в робочих руках, тому що наші працівники пішли до лав Збройних сил України, до тероборони, підписали контракти. Тому нам потрібно було замістити ці робочі руки для того, щоб парки жили й процвітали».

Від охочих працевлаштуватися потрібне лише відповідальне ставлення. Специфічних знань для роботи у парках не вимагають.