Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі піклуються про громадян похилого віку та з інвалідністю серед містян та ВПО

Сьогодні чергова по місту, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Максименко Ірина перевірила виконання доручень міського голови Дніпра Бриса Філатова щодо піклування про осіб похилого віку серед містян та ВПО.

Пані Ірина відвідала з перевіркою Дніпровський центр підтримки ветеранів праці та громадян похилого віку “Милосердя”. Тут опікуються людьми поважного віку та з інвалідністю, які потребують стороннього догляду і допомоги. У Центрі їм забезпечують належні умови для проживання, соціально-побутове обслуговування, надають медичну допомогу.

Зараз у центрі проживає 46 осіб, із них 36 – ВПО.

Внутрішньо переміщених осіб почали приймати у “Милосерді” з березня минулого року – майже одразу після початку повномасштабного вторгнення.

За цей час центр допоміг понад 50 людям поважного віку та з інвалідністю, що потребують стороннього догляду і допомоги, зокрема, з числа ВПО.

У центрі “Милосердя” усі підопічні отримують:
– забезпечення житлом, одягом, взуттям, предметами побуту,
– чотириразове харчування,
– цілодобове медичне обслуговування,
– консультативну допомогу,
– залучення до культурно-масової та оздоровчо-спортивної роботи та інше. 

“Зараз у центрі проживає 46 осіб, в тому числі 36 ВПО. Наприкінці березня тут проживало 38 осіб, з яких 27 – ВПО. Тож бачимо, що попит на послуги Центру зростає, як серед дніпрян, так і серед наших вимушених гостей, які продовжують прибувати до міста.
Всі послуги центру надаються на належному рівні. Ми неодноразово зазначали, що усі наші вимушені гості прирівнюються у правах та можливостях до дніпрян у питаннях соціального захисту і допомоги. Так і у центрі “Милосердя”: усі підопічні – містяни та ВПО – отримують повний спектр послуг та усю необхідну допомогу, яку надають в закладі: проживання, харчування, медичне обслуговування та інше”, – зазначає Ірина Максименко.

Читайте також: Де завтра у Дніпрі відключають світло: інформація від комунальників.