Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі одиноким пенсіонерам підготуватися до блекауту

На випадок блекауту потрібно створити необхідний запас води, їжі та ліків. Втім, одиноким пенсіонерам та людям з інвалідністю зробити це самостійно складно. Для цього у Дніпрі працюють соціальні робітники. Директорка Дніпровського міського терцентру сьогодні перевіряла, чи готові до блекауту їхні підопічні іІ чого саме потребують.

7 000 осіб у Дніпрі отримують догляд вдома. Це одинокі пенсіонери і люди з інвалідністю.

«Добрий день Любов Григорівна. Я Ольга Федорівна Мєшко, директор терцентру. Прийшла дізнатися, як ви тут ся маєте».

Їх не залишають у скрутний час. На випадок блекауту допомагають з водою, продуктами та ліками.

Любов Кровнік підопічна Дніпровського міського територіального центру: «Я вже давно користуюсь послугами терцентру. Ходила на зарядки та денне відділення. Потім, коли почався Ковид, ці лихоліття — це виявилося дуже доречним».

Надають продуктові набори та засоби гігієни.

«Отримували ще такі продукти влітку: макаронні вироби, тушонка з м’ясними продуктами. Ну, це тримаємо про всяк випадок. Ось ще два набори — рис та борошно. Але це вже другий. Один такий був. Борошно ще є в іншому пакеті, а так частину вже під’їли».

У планах територіального центру — приносити підопічним готові обіди.

Ольга Мешко, директорка Дніпровського міського територіального центру: «Мене задовільнив той моральний стан, які наші бабусі мають, що вони готові до всього. Вони вірять в нас і знають, що не залишаться один на один з цією проблемою».

У разі зникнення зв’язку є чіткий план догляду за підопічними.