Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі готуються до ще більшого напливу переселенців

Дніпро вже третій місяць є прихистком для тисяч переселенців. Умови проживання для них стабільно покращуються. Місто намагається поліпшати ситуацію та готується прийняти ще більше переселенців з регіонів, де зараз тривають бойові дії.

У Дніпрі наразі ховається від війни вже близько 100 000 осіб, серед них є і діти, і жінки, і люди з інвалідністю. Місто намагається зробити все можливе, аби переселенці були забезпечені усім необхідним.

Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: “Людина може отримати першу допомогу, якісь продукти харчування, засоби гігієни, умови для проживання та визначення, вона залишається у місті чи прямує далі. Місто створює для цього умови, у нас є і маршрути, вокзал, які здійснюють переміщення на захід та за кордон”.

Готуючись до ще більшого напливу переселенців через активні бойові дії на сході, місто також намагається допомогти шелтерам та приватним прихисткам. Тобто тим, які організовують волонтери. Для них фахівці управління соцзахисту просять надати компенсації витрат від держави.

Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: “Ми також розуміємо, що самі ми не зможемо допомогти по всім їх потребам, тому ми звертаємось до верховної влади. Ми надали пропозиції щодо внесення змін у 261 постанову, аби передбачити компенсації і приватним підприємцям, які на свої приміщеннях закрили бізнес, але допомогли людям у такій складній ситуації”.

Окрім особистої допомоги переселенцям, допомагають цілим робочим колективам. Працівників соцзахисту з Донеччини облаштувалися в одному з комунальних закладів Дніпра.

Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: “Ну, в нас така саме історія. В нашому закладі попросили прихисток наші колеги з міста Покровськ Донецької області. Ми їх прихистили тимчасово, але потім вони перевезли до нашого міста обладнання своє і вже почали тут працювати”.

Зараз задіяні усі комунальні заклади, у яких можна розмістити переселенців, але завдяки співпраці міської влади та волонтерів, у Дніпрі кількість шелтерів поступово збільшується.