Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі готують майбутніх чемпіонів

Багато спорту не буває. Дніпро – одне з міст, славне своїми спортивними досягненнями. На території працює 21 спеціалізована школа, серед них 9 – олімпійського резерву. У цих закладах тренуються понад 11,5 тисяч вихованців. Найпопулярніші – футбол, волейбол та дзюдо.

У шостій спортшколі олімпійського резерву тренування. Майбутні чемпіони з дзюдо ретельно виконують вказівки тренера та відшліфовують кидки. Починати займатися спортом, говорять тренери, діти можуть з самого малечку.

Родіон Кохановський, тренер з дзюдо: “Займаємось ми з дітьми від 5 років і до страших сопртсменів. На почтаковому етапі діти проходять тренування з страхувань, з вправ на гнучкість, вправи на ловкість. Потоім, через два роки, вони вже починають осовювати техніку у стійці – це кидки. Також освоюють техніку утримань. Уходів з утримань”. 

У Дніпрі функціонує 21 спортивна школа, 9 з них – оліймпійського резерву. У закладах позашкільної освіти тренуються понад 11 тисяч вихованців. Найпопулярніші напрямки – футбол, волейбол та дзюдо. Заняття безкоштовні, і бажаючих їх відвідувати – чимало.

Григорій Король, директор спеціалізованої дитячо-юнацької спортшколи олімпійського резерву №6: “В нашій шклі ми розвиваємо два види спорту – це дзюді і фехтування. У нас є так називаєма центральна база – це місце, де ми зараз знаходимося. Також у деяких спротшколах у нас є свої секції. Заняття проходять кожного дня, і фактично кожної суботи у нас проходять тут змагання. Змагання рівня від міського і до національного”.

До речі, нещодавно, у шостій школі вітали нового чемпіона. Один з вихованців став призером Кубку світу з фехтування серед юніорів. І такі перемоги, говорять фахівці, вкотре підтверджують рівень підготовки у місті.

Олександр Осипов, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради: “36 видов, олимпийских видов спорта, 14 – не олимпийских. Есть у нас 14 школ, в котрых есть своя база профильная. База, вот как мы сейчас находимся в 6-й школе, у них есть профильная база по дзюдо и фехтованию. Также и другие школы”.

Кожна загальноосвітня школа має договори зі спортивними закладами, де представлені різні види спорту, які розвивають у Дніпрі. Саме тому їхати з одного боку міста в інший – не доведеться. А на сайті міськради є докладна інформація про спортивні напрямки, з якими можуть ознайомитись батьки майбутніх чемпіонів.