Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі дбають про чистоту електротраспорту

30-35 вагонів – стільки рухомого складу проходить через мийний комплекс одного з депо КП «Дніпровський електротранспорт» щодня. Після 53 років експлуатації у 2020 році його реконструювали – провели повне оновлення системи фільтрації води та впровадили замкнутий цикл водообміну. Завдяки цьому щомісяця вдається заощаджувати 228,72 м3 води. Це найсучасніший мийний комплекс для рухомого складу електротранспорту у місті. Загалом мийниці є у кожному з трьох депо комунального підприємства. 

Підтримання санітарного стану громадського транспорту для комфорту пасажирів та водіїв – одне із завдань міського голови Бориса Філатова. Як підтримують чистоту в дніпровському електротранспорті, перевірив черговий по місту, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев.

Після реконструкції мийниця стала більш автоматизованою. Спочатку трамвай очищають великі щітки, а потім його домивають вручну та за допомогою мийних пістолетів. На один вагон витрачають 15-20 хвилин. Таке комплексне прибирання відбувається раз на тиждень, а щоночі весь рухомий склад проходить вологе прибирання салонів.

Сучасна система очищення мийниці працює в замкненому циклі – тобто всі водні стоки разом з мийними засобами та іншим забрудненням за допомогою насосів подаються на очищення хімічними реагентами. Потім вода через фільтри збирається в 500-літровий бак, щоб її можна було знову використати.

Читайте також: На Дніпропетровщині створений штаб на випадок можливого теракту на Запорізькій АЕС