Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі борються з несплатою за проїзд?

Полювання на “зайців”. У громадському транспорті перевіряють документи на проїзд. Охороняють порядок контролери.

Іван кожного дня контролює вчасну оплату за проїзд в громадському транспорті.

“Ну, приходим на работу, расписываемся в журнале, у нас есть журнал прихода на работу. Одеваемся, берем камеры, маршрутный лист. Поднимаемся к врачу, наркологу, проходим, то есть врач ставит в маршрутном листе отметку о пригодности. Идем на линию работать”, – Іван Великосвят, контролер відділу контролю за оплатою проїзду комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт».

Ось так працює вже чотири роки. Перевіряє наявність та оригінали квитків, проїзних та документів, посвідчень для пільгового проїзду. Штрафує, якщо папери не в порядку.

Власник документу може забрати його. Якщо ніхто не прийде — папери утилізують. Загалом кожного року порушників стає все менше, тішиться начальник відділу контролю. 

“Человек, который единожды оплатил штраф, а он на сегодняшний день составляет 160 грн, второй раз, я думаю, не захочет проехать «зайцем», будет приобритать билеты. И тенденция хорошая, в этом году чуть-чуть меньше штрафов”, – Євген Науменко, начальник відділу контролю за оплатою проїзду комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт».

В поточному році нарахували тисячу двісті порушників, в той час, як торік – аж тисяча вісімсот. Кошти за штрафи йдуть до бюджету України.