Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі бабусі домагають армії

У Дніпрі підопічні територіальних центрів наближають нашу перемогу, власноруч створюючи необхідну допомогу для ЗСУ. Килимки, подушки, спідня білизна — так, вони можуть зробити усе і навіть більше. Окрім цього, підопічні та працівники терцентру періодично збирають і передають військовим у шпиталі та на фронт засоби гігієни: мило, туалетний папір, зубну пасту. А разом із тим ще напої і смаколики. У кожного відділу є своє направлення, на якому спеціалізуються “Бабусі для ЗСУ”.

Антоніна Михайлівна зайнялась волонтерством у квітні цього року. Разом з іншими підопічними терцентру власноруч створює килимки.

Позов від народу, от якщо людині погано, ти хочеш їй допомогти чимсь З пенсії багато не допоможеш, а от бачиш яким чином ми допомагаємо“, – каже Антоніна Краса, волонтерка, підопічна Дніпровського міського територіального центру.

Вдома панянки нарізають тканину та згортають у клубок. А вже тут, у приємній компанії, роблять добру справу.

Ви знаєте, я не знаю як, я лягаю спати я про це думаю, вночі воно мені сниться, я встаю і знову за оце. Я дома все покинула. Я не можу дома нічого робити. Якщо воно потрібне, будемо робити його й далі, далі, далі. Стільки, скільки буде потрібно. Аби швидше ота зараза закончилась”, – додає жінка.

Килимки — не єдине, що виготовляють підопічні терцентру.

“Шкарпетки, для сидіння коврики, були нашоломники, були шапочки флісові, були пледи, були обереги, були сумочки в нас з тканини непромакаємої, робили перчатки такі трьохпалі рукавички, спеціально всі дублянки були тут задіяні, суверніри різні, подушки“, – розповідає Ольга Мешко, директорка Дніпровського міського територіального центру.

Загалом “Бабусі для ЗСУ” виготовили понад 8 тисяч різних виробів.

Читайте також: Зібрала 100 тисяч для ЗСУ: історія юної волонтерки з Дніпра Марії Граділенко