Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як сплачувати за газ новому постачальнику: покрокова інструкція

З 1 травня 2022 року до постачальника “Нафтогаз України” потрапили 8,8 млн українських домогосподарств у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях. Вони отримують газ по 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Про це писав сайт ДніпроTV.

Через те, що колишні клієнти газзбутів почали отримувати газ від нового постачальника з 1 травня, то сплачувати за спожите в травні паливо вони мають «Нафтогазу», а не газзбутам.

Сплачувати по-новому можна:

– в особистому кабінеті на my.gas.ua;

– у чатботі GASUA у Viber, Telegram та NaftogazGasSupply Facebook Messenger;

– через сайти та мобільні додатки банків;

– за допомогою платіжних систем (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay, Apple Pay, Google Pay).

Зробити це можна також офлайн:

– через платіжні термінали самообслуговування;

– у будь-якому відділенні банку;

– через відділення Укрпошти або Нової пошти.

Як зареєструвати особистий кабінет у «Нафтогазі»

На сайті компанії повідомили, що кожен новий клієнт має отримати номер особового рахунку. Для цього необхідно перейти на спеціальну сторінку сайту, або в чатботи GASUA у ViberTelegram чи NaftogazGasSupply у Facebook Messenger та ввести ЕІС-код (16 символів).

EIC – це персональний газовий номер об’єкта газопостачання, який складається з 16 символів (латинських літер та цифр). Наприклад, 56XM19A205987456. Його можна знайти в особистому кабінеті, контакт-центрі вашого облгазу або в рахунку за розподіл чи постачання газу. 

Після отримання особового рахунку можна зареєструватися в особистому кабінеті my.gas.ua.

«Звертаємо вашу увагу, що всі пільги та субсидії, при зміні постачальника, зберігаються автоматично», – повідомили у «Нафтогазі».