Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як школи та дитячі садки Дніпра допомагають армії

Дніпровські освітяни допомагають армії. У 134 школі відкрили справжню фабрику по виробленню «кікімор» – маскувальних сіток для військових. Шити вирішили самостійно, а ініціативу підтримали інші навчальні заклади міста.

Війна триває більше місяця, за цей час вчителі, батьки та учні 134 школи навчились професійному виготовленню «кікімор» та маскувальних сіток. Шиють щодня та відправляють на фронт. Вже навіть сформувався список замовлень.

Ольга Моргун, виконуюча обов’язки директора школи №134: “Ми виготовляємо ці кікімори для захисників нашої держави, нашої країни. Тобто ми знаємо чітко, що їх чекають. Ми дуже хочемо, щоб вчасно, швидко ми могли допомогти чим ми можемо, знаємо та вміємо”.

Після опанування пошиття на базі 134 школи, освітяни вирішили розповсюдити ініціативу. Однією з перших доєдналась школа №69, а зараз на майстер-клас із виготовлення маскувальних сіток сюди приїхали школи з усього міста.

Оксана Нагіря, вчителька школи №69: “В нашій школі ми вже плетемо кікімори, ми опановуємо нові технології. Мешканці району допомагають нам з сітками, ми опановуємо вже мистецтво плетіння сіток. Звичайно, це великий вклад усіх людей, та ми йдемо до перемоги”.

Завдяки такому обміну досвідом, школи матимуть достатньо навичок, а наші військові будуть більш захищеними.