Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як рухатися на автомобілі в умовах масової евакуації: поради водіям

Беріть із собою другого водія і дотримуйтесь правила: тихіше їдеш – далі будеш.

Через суцільний потік транспорту в попутному напрямку водій дуже швидко втомлюється, а тому, за можливості, варто кожні дві години змінюватися. Це одна із порад сайту УкрАвтопром.

Одна з небезпек в тому, що велика кількість авто рухаються зустрічною смугою, вони йдуть на обгін і намагаються повернутися до свого потоку при появі машин назустріч. Що робити в цьому випадку? Намагайтеся вчасно гальмувати та ухилятися від нетерплячих водіїв, які намагаються обігнати свій потік по зустрічній смузі.

Ще одна небезпека з’являється тоді, коли велика кількість водіїв під час масової евакуації обганяють машини по узбіччю. Через них рух потоку може сповільнюватися ще більше. Намагайтеся рухатися повільно та слідкуйте не лише за дорогою, але і за узбіччям.

Також досить небезпечно, коли в напруженому трафіку трапляються недосвідчені водії, які можуть попадати в незначні аварії. В таких випадках рух часто сповільнюється. Певні проблеми виникають, коли в потоці з’являються старі і зношені авто. Вони починають ламатися і спричиняють затори.