Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як розпочалося святкування Дня міста у Дніпрі?

Ганна мріє стати дизайнером. Малювання для неї – сенс життя. Коли дізналась про можливість виставитись на «Мистецькому кварталі» – не роздумуючи погодилась.

«Мне очень нравится эта выставка. Тут очень много талантливых людей и они все большие молодцы. Каждый год мы с большим удовольствием приезжаем сюда и принимаем участие», – Ганна Самохіна, художниця .

Для дітей це можливість показати свої роботи поряд з відомими досвідченими художниками. Представили свої твори й народні майстри.

«Можна побачити і традиційну виставку, і рушники, і вишиванки. Навіть унікальні – білі по білому. Лялькарство, писанкарство. І плетіння із природніх матеріалів: голок сосни, соломи, очерету. І жіночі прикраси з бісеру та з природніх матеріалів», – Валентина Слобода, авторка проєкту «Мистецький квартал».

Не обійшлося без Петриківського розпису, який прикрашає численну сувенірну продукцію.

«Я вважаю, що Петриківській розпис – візитна картка Дніпропетровщини. І зараз, якщо Ви подивитесь, у нас дуже багато видів народного мистецтва зібралося на цій алеї і, звісно, це найкращі народні майстри. Тому я вважаю, що ми того варті, щоб популяризувати петриківський розпис і дарувати людям красу», – Вікторія Тимошенко, членкиня Національної спілки народних майстрів України.

Ти часом, в історичному музеї на містян чекає філателістична виставка. Унікальну колекцію марок, поштових конвертів та листівок показали спеціально до Дня міста.

«Для нашего молодого города, города-труженника, культурной столицы, города который инновационен и движет страну вперёд. На выставке представлены экспонаты, которые рассказывают о различных интересных событиях, которые происходили не только в нашей стране, на и за рубежом», – т.в.о. голови Дніпропетровської  обласної організації філателістів.

Традиційно одна з основних локацій святкування – Січеславська Набережна. Увесь день тут виступають артисти. Серед них «Наші зірочки» – учасники щорічного конкурсу талантів.

«Саме сьогодні, саме тут будуть найкращі зразки – переможці конкурсу. Ті, хто отримав гран-прі, 1-ші, 2-гі місця. Тобто найкращі з усіх в різних номінаціях. Дітки від найменшого до найстаршого будуть презентувати себе і показувати свої вміння, з чим же ж вони перемогли, хто голосував, показати себе», – Олена Волик – головний спеціаліст відділу управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради.

«Зірочки» радуватимуть дніпрян до 18:00. Після чого передадуть естафету артистам з Будинку органної та камерної музики та вокально-хореографічному ансамблю «Юність Дніпра».