Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як правильно використовувати генератор: поради фахівців

Нові звуки українських міст. Замість людського галасу і шуму автівок, чути звуки працюючих генераторів. В аптеках, магазинах, ресторанах і навіть житлових будинках. Люди купують джерела енергії, щоб мати можливість працювати і комфортно жити під час вимкнень світла.

Підприємці Дніпра працюють в умовах регулярних відключень електроенергії. Щоб зберегти робочі місця і не втратити клієнтів, купують генератори.

Анна Натяжко, власниця приватної стоматологічної клініки: «Тому що ми з екстреними відключеннями світла не працювали 4 дні. І це дуже багато і для клініки, і для пацієнтів. Тому що є лікування, яке невідкладне».

Цей генератор живить клініку до 10 годин на добу. Більшість генераторів працюють на бензині або дизпаливі. Використовувати їх можна тільки на відкритому повітрі. У закритому приміщенні виділяється чадний газ, що може стати причиною отруєння або смерті.

Артем Чегрін, заступник начальника 2-ї державної пожежно-рятувальної частини: «Потрібно використовувати генератори на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей або якихось прорізів. Не допускати потрапляння вологи або дощу, щоб уникнути короткого замкнення».

Не можна встановлювати генератори на балконах квартир — це небезпечно, попереджають у ДСНС.