Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як правильно організувати онлайн навчання під час ковіду: поради від викладача

Навчатися онлайн можна з користю, якщо є мета отримати знання. Саме так проходять пари у фаховому коледжі університету Дніпра. Про те, як правильно побудувати навчання під час карантину, говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро TV.

Викладач філологічних дисциплін та українознавства фахового коледжу ракетно-космічного машинобудування Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Юлія Андруцька, дала настанови щодо дистанційного навчання у Дніпрі на період карантину.

“Перше: кожен навчальний заклад повинен працювати в єдиній системі. Не можна, щоб хтось йшов в ліс, хтось – в поле, – каже Юлія Андруцька. – Кожен навчальний заклад вибирає одну платформу, де викладачі будуть викладати свій матеріал. У нас в навчальному закладі влаштували для цього курси підвищення кваліфікації”.

Також важливо регулярно проводити онлайн заняття.

«Проводьте змішаний тип онлайн навчання. Обов’язково викладайте інформацію навчального матеріалу і обов’язково проводьте живу лекцію, – каже викладачка. – Тоді дистанційна форма навчання не буде викликати труднощі. Це буде викликати задоволення, тому що у всьому світі давним давно використовують онлайн форму навчання. Це не проблема, якщо правильно це робити».

Як сказав студент 3 курсу фахового коледжу Нестір Сугак, його батьки з розумінням ставляться до онлайн занять.

«Найголовніше те, що процес навчання продовжується, – каже Нестір. – Є і плюси, і мінуси, проте мені це не заважає засвоювати матеріал і мати гарні оцінки».