Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як правильно оформити скаргу на несправедливі відключення світла до НКРЕКП

Зараз через важку ситуацію в енергосистемі по всій Україні застосувуються стабілізаційні відключення. Багато споживачів помічають, що відключення стаються нерівномірно, та подають скарги до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Проте у НКРЕКП зазначають, що не можуть розглянути всі скарги українців на відключення світла через неправильне їхнє оформлення. Щоб вашу скаргу на несправедливі графіки відключень світла розглянули, у ній обов’язково має бути:

Письмове звернення також може бути надіслане електронною поштою. У такому зверненні має бути:

Листи до Нацкомісії потрібно відправляти за адресою: 03057, м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19. А електроні звернення відправляти на електронну адресу pr@nerc.gov.ua.

Письмове звернення без зазначенні місця проживання, не підписане автором, а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає. Тому таку скаргу Нацкомісія повертає з роз’ясненнями не пізніш як через десять днів від дня її надходження.

Сайт ДніпроTV розповідав, що після обстрілу 16 грудня п’ять діб довелося боротися з аварією у Чечелівському районі.

«У зв’язку з тим, що було багато екстрених відключень, так би мовити, позапланових відключень, вигоріла практично вся трансформаторна підстанція, яка знаходиться на території Південмашу. А це весь Чечелівський район. Це Титова, це проспект Поля, це 12-й квартал, це Робоча, приватний сектор, маса вулиць, які постраждали. Фактично п’ять діб місто справлялося з цим лихом», – розповів керівник Штабу оборони міста Дніпра Геннадій Корбан.

За його словами, ні енергетики, ні уряд не були готові до того, що російські війська будуть завдавати ударів по критичній інфраструктурі. 

«Місто, як могло, підготувалося, закупило достатню кількість генераторів, дизель-генераторів для того, щоб підтримувати котельні та водопостачання в робочому стані. І, як Ви бачите, це все підтримується поки що в робочому стані», – заявив Геннадій Корбан.

Читайте також: Дніпровські лікарні готові до можливих блекаутів