Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як працюватимуть дошкільні заклади Дніпра з 1 вересня

Онлайн навчання застосують і для дошкільнят. Цьогоріч учні шкіл та вихованці дитсадків не зможуть повернутися до звичного офлайн навчання. У департаменті гуманітарної політики Дніпра знайшли вихід та готують викладачів до дистанційки. Чим відрізнятиметься «онлайн» для дошкільних груп – далі.

«Тому бот – це та програма, в яку треба писати чітко, лаконічно і саме те, що тобі потрібно».

Вперше в Україні в Дніпрі розпочали підготовку до дистанційного навчального року в дитсадках міста.

Тетяна Нікіфорова, виконуюча обов’язки директора центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міськради: «Організацію дистанційного навчання ми будемо проходити в декількох форматах — в синхронному та асинхронному форматах для того, щоб наші дитячі садочки могли спілкуватися з нашою малечею через не тільки соціальні мережі, а через платформи освітні, використовуючи платформу Zoom, використовуючи платформу Клас».

Ініціатором освітньої програми виступив міський департамент гуманітарної політики, а навчають вихователів безпосередньо консультанти центру професійного розвитку «Освітня траєкторія».

Людмила Бондаренко, заступниця директора центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міськради: «В основному бралися ті платформи, які рекомендовані Міністерством освіти та науки, де крім міністерства, ще були представники ЮНІСЕФ, спеціалісти, фахівці, які розробляли, фахівці світу, які додавали своїх психологів, вчителів, вихователів, тобто фахівців для того, аби розробити такі красиві платформи, як, наприклад, НУМО 3.0, яку ми зараз опрацьовуємо».

Як розповіла Інна Ніколенко, методистка одного з дошкільних закладів, запитів від батьків щодо повернення до навчального процесу, у тому числі дистанційного, було багато.

Інна Ніколенко, методистка одного з дошкільних закладів міста Дніпро: «Батьки дуже із задоволенням сприйняли те, що діти будуть навчатися саме на освітніх платформах, так як це робили школи в тому навчальному році. Ми працювали теж з дітьми, але ми більш орієнтувалися на групові такі сполучення батьків, такі як вайбер-групи, телеграм. А ось на цьому етапі ми зараз опановуємо освітні програми “Гугл Класс рум”, Zoom і вже будемо проводити з дітьми ту освітню програму, яка необхідна впродовж навчального року саме завдяки ось цим платформам».

Тож виховання цьогоріч переходить в онлайн. Школи Дніпра вже мають досвід дистанційного навчання. Однак, з середини вересня в центрі розпочнуть курси і для вчителів, адже «онлайн» вимагає вмінь роботи з різними віртуальними платформами для навчання.