Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як працює Пункт незламності у школі № 120 у Дніпрі

Сьогодні черговий по місту директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько оглянув Пункт незламності у школі № 120, що на вулиці Академіка Янгеля.

Черговий по місту перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо облаштування по місту пунктів, у яких громадяни можуть зігрітися та підзарядити свої гаджети у випадку блекаута.

“Пункт незламності невеликий, приймає 60 осіб. Але він повністю облаштований, ми в цьому впевнилися. У школі є безперервна подача електроенергії, для цього тут є 2 генератори – великий та малий. Є достатні запаси питної води. Також є технічна вода, адже в школі стоїть великий бак. Я перевірив, він повністю наповнений водою”, – зазначив Артем Нідєлько.

Також в Пункті Незламності є окрема кімната для дітей з іграшками та настільними іграми, аби малечі було чим себе зайняти. Є розетки для зарядки смартфонів та інших гаджетів. Також у пункті безперебійно працює Wi-Fi, тож у всіх відвідувачів є доступ до інтернету.

Крім того у пункті чергує лікар та психолог, є необхідний запас ліків для надання першої медичної допомоги.

Є також куточок для людей з домашніми улюбленцями, але на сьогоднішній день жодного пухнастого поки що в Пункт незламності не приводили.

“Також я звернув увагу на гарно зроблений санвузол. Тут дотримані всі правила протипожежної безпеки, ж вогнегасники, є окремий стенд із обладнанням на випадок пожежі та є запасний вихід. Тож я вважаю, що цей пункт абсолютно готовий приймати своїх відвідувачів”, – запевнив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Крім того, Пункт незламності також працює як укриття, тобто під час тривоги сюди можна прийти, аби знайти прихисток.

Читайте також: У Новомосковському районі переселенців безкоштовно навчають англійській