Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як працює медична система Дніпра в умовах воєнного часу

Медичні заклади Дніпра продовжують надавати допомогу містянам та переселенцям. Лікарні забезпечені необхідним обладнанням, ліками мінімум на два місяці та їжею, є укриття, повідомляють в ОДА.

Заклади первинної ланки працюють за винятком тих, де неможливо забезпечити укриття. Робочий день працівників та бригад меддопомоги скорочено до 17:00 через комендантську годину.

На період воєнного стану пацієнти, які потребують інсуліну, безкоштовно забезпечуються відповідними препаратами у певних аптеках. 

За словами директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Андрія Бабського, епідемія коронавірусу пішла на спад. Наразі низькі показники захворюваності: близько 45 випадків на 100 тис. населення. Наразі у стаціонарах лікуються 140 пацієнтів, з них 100 з підтвердженим діагнозом COVID-19, решта – чекає результатів аналізів. 

У Дніпрі продовжують роботу центри вакцинації, які працюють до 17:00 у будні. У вихідні працюють чотири центри до 14:00. Наразі 470 тис. містян пройшли повний курс вакцинації, а 23 тис. осіб отримали бустерну дозу.