Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як порозумітися з підлітками: у Дніпрі завершився курс навчання для батьків

«Батьківство в радість». Завершився курс тренінгів, призначений для батьків, у яких є проблеми зі спілкуванням, розумінням та дисципліною дитини через особливості її віку. Передусім йдеться про підлітків, які переживають складний період свого становлення.

Дитині дніпрянки Наталі Філіпової 19 років. Жінка розповідає, порозумітись їм вкрай складно. Тож вона вирішила шукати порад у фахівців — долучилась до курсів «Батьківство в радість» разом ще з 13 батьками.

Наталя Філіпова, слухачка курсів «Батьківство в радість»: «Не слухається, як завжди. Настоює на своєму. І треба розуміти, і терпіння, і сили, ну, якось це долати. А на курсах ми якраз такі теми проходили: як справлятися зі стресом і з конфліктами, і з гнівом таким на дитину, коли немає ніяких сил. Але треба це терпіти, опановувати себе».

Курс складався з 12 занять: спочатку — теорія, згодом — практичні навички.

«Ви по черзі в кожному жанрі будете писати історію про те, що для вас було батьківство».

Віта Волкова, фахівчиня Міського центру соціальних служб, тренерка курсу «Батьківство в радість»: «Ми робили «чашку кричалку», «дудку дракона» — це для того, щоб навчити батьків справлятися з гнівом і показати своїм власним дітям, як можна справлятися з гнівом».

Після відгуків від батьків, які пройшли курси, такі заняття планують робити ще.

Анастасія Тищенко, директорка Міського центру соціальних служб: «Центр соціальних служб супроводжує сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. А також ми обов’язково зробимо анонс на нашій сторінці у фейсбуці, а також можна зателефонувати до центру».

Кожен з батьків отримав сертифікат про проходження курсів. Втім, головне, кажуть, вдало реалізувати свої знання на практиці. Адже кожен хоче виховати здорову, щасливу дитину.