Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як подати заявку на грантову програму “Регіональна ініціатива. Дніпро”

40 мільйонів гривень на культурні проекти. Саме стільки коштів місто та Український культурний фонд виділять на грантову програму “Регіональна ініціатива. Дніпро”. Детально з умовами участі можна ознайомитися на сайті фонду.

Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду: “Адміністрування лоту буде здійснюватися з Києва, експертна складова буде загальноукраїнською”.

Грантові програми презентував і фонд “Культурна столиця”, який вже традиційно займається підтримкою та розвитком таких проектів. На гранти фонду можуть подаватися фізичні особи. Сума коштів, на яку можна претендувати, залежить від масштабу проекту.

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: “Наскільки ті люди, які його пропонують, зможуть реалізувати ці проекти, наскільки вони зможуть витратити ці бюджетні кошти, відзвітуватись за них. Все одразу зрозуміло і у нас є проекти, які 10 тисяч гривень отримали, і навіть менше, є проекти і 500. Все залежить від безпосередньої ініціативи”.

Фонд “Культурна столиця” у Дніпрі є співорганізатором фестивалів ГогольФест, Book Space. Саме КУСТ відродив “Джаз на Дніпрі” та започаткував фестиваль BezViz. Фонд також надає гранти для реалізації культурних проектів у Дніпрі, серед яких вистава “Газлайтери”, моновистава “Пані Блаватська” та ще понад 200 різних проектів.