Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як оформити субсидію онлайн 

З грудня 2022 року оформленням субсидій та пільг займається Пенсійний фонд України. Подавати заяви можна у будь-який сервісний центр, незалежно від місця проживання. Оформити заяву на призначення субсидії можна також і онлайн.

Подати документи можна в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду. Спочатку потрібно зареєструватися за посиланням і зробити це за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Його можна отримати разом з електронним пенсійним посвідченням або у Приват24.

Після реєстрації необхідно авторизуватися на сайті Пенсійного фонду:

За ходом розгляду заяви на призначення субсидії можна стежити в особистому кабінеті в розділі «Мої звернення» – «Статус звернення».

У Пенсійному фонді нагадали, що субсидія на оплату комунальних послуг, квартплати (витрат на управління багатоквартирним будинком) призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону:

Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу призначається на календарний рік (виплата здійснюється один раз на рік) при умові, що вдома немає централізованого опалення та родина не використовує газ або електричну енергію для індивідуального опалення.