Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як оформити допомогу на новонародженого, якщо батьки-переселенці, та виплати для сиріт

На гарячу лінію Мінреінтеграції почастішали звернення переселенців, які на новому місці проживання стали батьками. У відомстві відповіли, як отримати допомогу при народженні дитини за таких умов.

«Якщо ви – переселенець, перемістилися після 24 лютого 2022 року з населеного пункту в районі воєнних (бойових) дій, окупації, оточення й оформили довідку ВПО, то маєте повне право на таку саму довідку й для новонародженого малюка. На її основі подавайте заяву про виплату допомоги на проживання для своєї дитини», — пояснили в міністерстві.

Там нагадали, що розмір виплат на дитину становить 3 000 грн на місяць. Гроші можна отримати незалежно від того, чи працевлаштовані повнолітні члени сім’ї, чи є у родини будь-які доходи, депозити, рухоме або нерухоме майно.

Також українські діти, які втратили одного чи обох батьків через війну, можуть розраховувати на допомогу. Щомісячно вони можуть отримати 5000 грн. Заявки на таку допомогу приймаються до кінця листопада. Про це повідомили у Мінреінтеграції.

«Перші виплати здійснюються протягом двох тижнів після ухвалення позитивного рішення по заявці за наявності банківських реквізитів заявників», – пояснили у відомстві.

Як оформити заявку:

1. заявка на допомогу заповнюється та подається онлайн на сайті

2. достатньо заповнити форму.  

Для отримання виплат потрібно зібрати та подати такі документи: 

у разі його відсутності 

Якщо у вас не вистачає документів для подання заявки, ви маєте запитання або хочете уточнити деталі, звертайтесь за номером телефону: +38 (093) 213-76-96, Оксана Похода.

Читайте також: Олена Доненко: «Є категорії чоловіків, яким можна їхати за кордон»