Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як людина має готуватися до вакцинації від ковіду

Сьогодні Україна посіла друге місце за смертністю від ковіду у світі та у Європі – померло 287 осіб. За кількістю нових випадків заражень Україна на 5 місці у світі – 7 тисяч 856 заражень.

За останню добу не зробили жодного щеплення у Миколаївській, Полтавській, Херсонській та Черкаській областях. А дві дози вакцини на даний момент отримали лише 5 українців.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що перед ним зараз завдання – організувати 47 мільйонів щеплень до кінця року. На думку лікарів та експертів з охорони здоров’я, перемогти пандемію може тільки масова вакцинація. Проте відомо, що достатня кількість людей скептично ставиться як до щеплень взагалі, так і до окремих вакцин.

Статистика вакцинації станом на 10 квітня: в Україні вакциновано 0,86% населення, у Румунії – 11,59%, Угорщина – 29,36%, Словакія – 15,34%, Польща – 14,61%, Німеччина – 15,12%, Австрія – 16,43%, Італія – 14,8%. Тобто, у Європейських країнах здебільшого рівень вакцинації у десять, а то і більше разів вищий, ніж в Україні.

Зараз в Україні продовжують робити щеплення індійською вакциною Ковішилд, але країна вже отримала першу партію китайської вакцини Коронавак. Сьогодні її мають почати розвозити у регіони. Цікаво, що влада Китаю визнала низьку ефективність своєї вакцини від коронавірусу.

Чи не будуть українці довіряти китайській Коронавак навіть менше, ніж індійській Ковішилд? Тож, як дніпряни ставляться до вакцинації і яким вакцинам довіряють, ми запитали громадську активістку Надію Святун.