Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як говорити з дітьми про військову агресію

Діти схильні до емоційного сприйняття інформації не менше, аніж дорослі. Освітній центр Верховної Ради України розповів, як варто говорити з дітьми про військову агресію:

“Найголовніше правило – варто дитині завжди говорити правду, але без паніки та надмірних емоцій. Правильно підібравши слова, ви можете психологічно підготувати дитину до звуків сирени, вибухів і т.д. Головне – дорослі мають проявляти спокій в очах дитини, в наслідок чого дитина буде відчувати безпеку. 

У разі, коли батьки починають панікувати та обговорювати між собою в присутності дітей власні страхи та переживання, діти починають також боятися та хвилюватись за власне життя та життя рідних. 

Найкраще – коли про війну дітям пояснять батьки, але якщо ви не можете контролювати емоції, попросіть когось з близьких друзів чи родини поговорити з вашою дитиною.

Для дошкільнят:

Для дітей 6-10 років:

Для старших дітей та підлітків:

Не забувайте, що не зважаючи на вік дитини, варто знайти спосіб пояснити чіткі правила поведінки та що у ситуації війни ми маємо бути більш обережними, ніж зазвичай.  Треба нагадувати, що не можна підіймати нічого на вулиці – незнайомі речі. 

Будьте поряд із дітьми, зараз як ніколи вони потребують уваги та любові дорослих.”