Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як дотримуватись інформаційної гігієни під час війни

Мінцифра опублікувало поради щодо інформаційної гігієни під час війни. 

1. Перераховуйте кошти на допомогу армії чи населенню офіційним установам. Наприклад, через відповідну послугу в застосунку Дія — «Допомога армії» або через офіційний портал

2. Не повідомляйте своє місцерозташування та розташування наших військових вашим близькими, телефоном чи в месенджерах. Це може бути використано ворогом. Достатньо сказати, що ви живі-здорові.

3. Подбайте про додаткові джерела інформації, щоб бути в курсі подій в Україні. Ворог руйнує та захоплює телерадіосигнал, щоб транслювати пропаганду. Щоб мати доступ до новин, користуйтеся Дія TV у застосунку Дія, де 24/7 висвітлюється війна росії проти України. 

4. Не поширюйте в соцмережах неперевірені новини та не сійте паніку. Перевіряйте інформацію. Не пишіть у стані афекту. Зберігайте спокій. Спробуйте заспокоїти близьких, які піддалися паніці чи повелися на гучну «сенсацію». 

5. Якщо побачите в соцмережах російську пропаганду — заблокуйте такий пост, подайте скаргу на нього або додавайте акаунт у бот СБУ для блокування @black_listUA_bot.