Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як 25 копійок можуть врятувати життя: у Дніпрі пройшла благодійна акція

25 копійок можуть врятувати життя. Молодіжна рада Дніпра ініціювала благодійну акцію. Металеві четвертаки, які вийшли з обігу у жовтні минулого року, збирали студенти всіх вишів міста. З 1-го листопада по 1 грудня молодь назбирала майже 200 кілограмів монет, які планують обміняти у банку та закупити необхідні речі для немовлят багатопрофільної лікарні імені Руднєва.

Марія Альохіна, заступник голови соціального комітету ДНУ ім. О. Гончара: “Вирішили зібрати їх з усіх корпусів гуртожитків студентів. Ми організували старост, до яких студенти мали зносити ці копійки, тому що студенти могли не знати, думати, що вони не можуть бути використані так, викидати їх просто. Але вони знайшли ще своє друге дихання і можуть допомогти дітям, які були покинуті”.

 Рафаель Кіжнер, голова молодіжної ради Дніпра: “Акція наша має назву  “Диво – це так просто. Ми витратимо обов’язково на допомогу для цих покинутих немовлят, яких за 2021 рік у Дніпровській міськкій багатопрофільній лікарні імені Руднєва було вже 16 дітей. І так само  протягом нашої акції,  протягом листопада – початку грудня, ще двох дітей залишили у лікарні і вони потребуються нашої допомоги. Тому якнайшвидше ми обміняємо ці гроші безпосередньо на ту допомогу, яка потрібна, на ті речі, передамо їх до лікарні і зробимо такий невеличкий, але подарунок для цих дітей, необхідний подарунок до Дня святого Миколая”.

Читайте також: У Кривому Розі волонтери відновили старий єврейський цвинтар