Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Я хочу своєю присутністю показати — ми єдині. Україна — єдина. Ніхто не зможе роз’єднати наш народ», – студентка з Дніпра про акцію до Дня Соборності України

Студентка «Дніпровської політехніки» Єлизавета Таран стояла у живому ланцюзі з табличкою Енергодар. 

«Ми живемо у Дніпрі. Це велике прифронтове місто. А табличку з містом Енергодар обрала, бо це недалеко від нас. Там є величезна АЕС. Треба нагадувати про те, що коять окупанти, та що Енергодар — Україна», — розповідає дівчина. 

Уперше долучилася до акції, приуроченої до Дня Соборності  України, Ксенія Приліпко. Вона теж студентка НТУ «Дніпровська політехніка».

«Розуміння, що таке День Соборності прийшло до мене з часом. Нам розповідали на уроках історії. Також в університеті. Зараз я хочу своєю присутністю показати — ми єдині. Україна — єдина. Ніхто не зможе роз’єднати наш народ», – каже дівчина.

Молодіжна акція у Дніпрі проходила біля одного з найбільших флагштоків країни. Учать у ній взяли  200 студентів та викладачів. 

«Вони скріпили свої руки синьо-жовтою стрічкою та кожен з учасників символізував міста України. Зокрема ті, що під окупацією, – міста-герої України», — сказав в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський. 

«На табличках ми написали 35 назв українських міст й об’єдналися 100-метровою синьо-жовтою стрічкою. Я рада, що цьогоріч доєдналися до акції ще більше людей. Бо торік зібралося 70-ть», — поділилася голова Молодіжної ради Дніпра  Дар’я Бичишина.

Читайте також: «Дніпрянам: ваші дрони в наших руках наближають Перемогу»,- Борису Філатову подарували прапор із підписами бійців