Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Я хочу ходити, нехай і кульгаючи», – поранений військовослужбовець Володимир

Ставлять на ноги після тяжких поранень. У Дніпрі військові проходять реабілітацію після травм. Багато з них мріють про відновлення, щоб знову повернутися на фронт. З пораненими працює мультидисциплінарна команда, для кожного розробляють індивідуальну програму.

Володимир вже третій тиждень займається з фахівцями. Захисник поставив собі мету – ходити без милиць. Чоловік воював у складі 128-ї бригади територіальної оборони. Захищати країну пішов з початком АТО, продовжив і після повномасштабного вторгнення.

Чоловік й досі здивований, що залишився живим. Каже: здаватися не планує.

«Я не хочу ходити на милицях чи кататися на каталці. Я хочу ходити на ногах, які в мене збереглися» – каже військовослужбовець Володимир.

Після завершення курсу реабілітації Володимир планує повернутись до побратимів.

Відновитися Володимиру допомагає ціла мультидисциплінарна команда. Реабілітація проходить у дніпровський міській лікарні. 

 «Він займається двічі на день. Це заняття, яке присвячене ізольованій роботі м’язів нижніх кінцівок, це окремі вправи на збільшення амплітуди руху ураженого суглобу, це вправи, обов’язково пов’язані з опорною функцією стопи, з балансом, а також ми працюємо з ходою» – розповідає Михайло, фізичний терапевт.

Для кожного пацієнта спеціалісти розробляють індивідуальну програму.

Читайте також: Перша в Україні безкоштовна академія, де навчають керувати FPV-дронами