Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Я до останнього не вірив, що це станеться, – Борис Філатов прокоментував угоду про дружбу з японським містом

19 липня мер Дніпра Борис Філатов підписав двосторонній меморандум між Дніпром та Осакою. Перемовини щодо партнерства, дружби та співробітництва з японським мегаполісом тривали декілька років. Після підписання угоди, міський голова прокоментував подію у своїх соцмережах.

“Сьогодні ми підписали угоду про дружбу та партнерство з Осакою.
Величезним та найбагатшим мегаполісом Японії.
Торговельною столицею країни Сонця, що сходить.
До останнього моменту я не вірив, що це станеться.
Справа в тому, що японці – дивовижні, працьовиті і дуже цілеспрямовані люди, які ставляться до дружби між містами зовсім не так, як представники інших народів.
Скажу вам чесно, що кілька років тому, коли я приїхав до Осака просити про стосунки, то зі мною ніхто особливо навіть не хотів розмовляти.
У приватних розмовах японські друзі говорили приблизно таке: «Зрозумійте правильно, ми вкладаємо у дружбу та партнерство між містами зовсім інше значення, ніж ви. Це у вас із десяток міст – побратимів, а у нас їх лічені одиниці. Це ви можете обмежитись обміном танцювальними колективами раз на рік, а ми для своїх друзів будуємо сучасні лікарні. Нашу дружбу треба завоювати»
Як не парадоксально, але здобути дружбу з Осака, містом, яке приймає Всесвітню виставку ЕКСПО у 2025 році, дала нам можливість…війна.
Весь світ дізнався про Україну.
Ми показали всім, що ми не здамося.
Ніколи і за жодних обставин.
Що ми нація волелюбних та мужніх людей.

І тому з нами тепер хочуть дружити.
І ми виправдаємо цю дружбу.

А буквально напередодні ми задружили з прекрасним німецьким містом Кельн, четвертим за населенням та третім за площею містом Німеччини, старовинним культурним центром.
І вже цього четверга Кельн передає нам нову карету швидкої допомоги для того, щоб ми могли рятувати наших солдатів.
І знову ж таки цю дружбу прискорила війна…

Спасибі, Осака.
Дякую, Кельн.
Друзі у біді не кидають.
І ми вашу дружбу нестимемо з честю”, – написав Борис Філатов.

Читайте також: Філатов підписав меморандум для партнерства і співробітництва Дніпра із Осакою — одним із промислово-комерційних центрів Японії та світу