Site icon Телеканал «ДніпроTV»

І жартують і збирають донати: як у Дніпрі проходять Stand Up вечори

Замість звичного походу в кіно чи ресторан багато пар Дніпра обрали провести вечір Дня закоханих на стендапі. Окрім жартів та сміху, глядачі мали можливість допомогти ЗСУ, а наші воїни безкоштовно отримали квитки на виступ.

Жарти, сміх та гучні оплески. Це все лунає в одному з концертних залів Дніпра на День закоханих. Діана та Ілля на стендапі в нашому місті вперше. Пара розповідає, звичні походи в кіно чи кафе вже набридли, тож вирішили спробувати щось нове.

«14 лютого я гортаю телеграм, дивлюся стендап. О, треба, сьогодні йдемо, отак купили квитки швиденько і приїхали. Я думаю, зараз тема буде про кохання, і вона якраз розслаблюватиме. Коли ти перебуваєш в інформаційному міхурі, то складніше, а тут ти розслабляєшся і не думаєш про ситуацію в Україні», – розповідають глядачі Діана та Ілля.

У залі все нагадує про свято усіх закоханих. Навіть лот на благодійний аукціон зробили у романтичній тематиці, розповідає художниця. 

«Лот – це тубус від снаряду, я його розмальовувала. Надихав мене Густав Клімт, його відома робота у цю мить – Хлопець та дівчина і їх обійми. Це декоративний живопис, тож воно в дуже яскравих кольорах», – ділиться художниця Альона Присяжнюк.

Благодійні аукціони та допомога нашим військовим – це неодмінна частина заходів стендап-клубу «Світло наприкінці тижня». 

«Був один випадок на минулому тижні. В мене був збір, і до 15 тисяч залишалося всього 2 тисячі. Військові прийшли і докинули. Я сказав їм: “ дякую, але не треба”. Але вони мені подякували за такі заходи, що є така можливість на 2 години відпочити», – каже керівник стендап клубу «Світло наприкінці тижня» Влад Галицький.

Стендап клуб існує вже три роки. Веселять глядачів щотижня. У кожного коміка свій гумор, свій стиль.

Приїжджають до Дніпра і стендапери з Києва, як, наприклад, цього разу – Максим та Даніл.

«Минулого року я, здається, виступав 8 березня у вас, мені дуже сподобалося атмосфера залу, тут завжди повні зали. Я намагаюсь писати, щоб це було від мене. Я постійно перевіряю себе, щоб це звучало від мене. Є коміки більш агресивні, яким притаманні скандальні теми, і ось я коли пишу я дивлюсь що моє, а що ні», – розповідає стендап-комік Максим Давиденко.

«Сміх завжди потрібен, я також знімаю комедійні відео в інтернет, і люди цього потребують, вони так можуть розслабитися», – каже стендап-комік Даніл Повар.

На благодійному аукціоні стендапери змогли заробити 6 з половиною тисяч гривень, які підуть на потреби армії.

Читайте також: Шлях до відновлення: у Дніпрі військовослужбовця із Кривого Рогу ставлять на ноги