Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Гурток гончарства у Дніпрі: де знайти і як записатися

Черговий по місту Сергій Луденський, в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР, перевірив, як заклади підготувалися до нового навчального року. Він завітав до “Міської станції юних техніків”, у новий кабінет гончарства, де поспілкувався з директором закладу про ремонтні роботи — що вже виконали і які планують зробити.

“Цей заклад у нас вирізняється більш прикладними напрямами роботи, і саме сьогодні ми відвідуємо гурток гончарства. Сьогодні ми побачили, як облаштований сам кабінет, в якому займаються діти. Тут було замінено проводку освітлення, облаштовано приміщення меблями. Я особисто навіть мав змогу спробувати зробити свій виріб із глини. Обговорили, що в планах тут заміна дверей у самому приміщенні для того, щоб діти мали змогу займатися на подвір’ї, оскільки сам гурток це передбачає. В цілому хочеться зауважити, що цей гурток, як і більшість інших у закладах позашкільної освіти, відкриті для запису дітей, тож запрошую батьків і всіх містян та гостей міста записати своїх дітей, тому що в нас гуртків дуже велике різноманіття”, — поділився враженнями Сергій Луденський.

Наразі у “Міській станції юних техніків” налічується 104 групи, 44 гуртки та 1 040 вихованців.

“Кераміка – це дуже гарний матеріал для того, щоб розвивати в дітях спокій, рівновагу, увагу, а також ці заняття йдуть як арттерапевтичні, тому що діти стають більш сконцентрованими, під час роботи з глиною всі свої турботи залишають у цьому матеріалі. У нас займаються діти від 5-6 років, але в присутності батьків, загалом же робочий вік нашого гуртка — від 7 до 16-18 років”, — поділилася Ліля Панченко, керівниця гуртка кераміки.

Читайте також: Президент заветував законопроєкт, який зберігав обмеження щодо електронного декларування