Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Гуманітарна допомога Харкову від вірменської громади Дніпра

Вірмени Дніпра з перших днів війни відкрили гуманітарний штаб та допомагають переселенцям і військовим. Сьогодні вони вперше розширили коло своєї допомоги та відправили машину з гуманітарною допомогою до Харкова. 

«Да, машину погрузили. Направляется в ваша сторону, поэтому ждите, все доедет».

Від початку бойових дій вірмени Дніпра допомагають з продуктами та ліками в центральному штабі волонтерів та по місту. Сьогодні ж вперше відправили гуманітарку до Харкова.

Ваге Алавердян, волонтер, координатор штабу вірменської громади міста: «До вірменської громади міста Дніпра звернулися мешканці Харкова з проханням допомагати їм з гуманітарною допомогою, з їжею – це найважливіше зараз. Тому наша громада зібрала вантаж і зараз він відправляється в місто Харків до вірменської церкви, і всі бажаючі зможуть там отримати їжу і все необхідне».

Сума допомоги складає близько 150 тисяч гривень. Через складну ситуацію на дорогах, більший вантаж в один заїзд відправити не можуть.

Давид Аракелян, голова штабу вірменської громади міста Дніпро: 
«Сумма около 150 тысяч гривен. Так как не позволяют наши дороги больше отправлять в сегодняшней ситуации. Но эта гуманитарная помощь, именно которые пострадали к нам обратились, в наш штаб, и мы на сегодня собрали общиной нужное количество товара. Это в основном продукты питания. Опять же, нуждающимся людям, которые приживают в Харькове”.

Перед від’їздом автомобіля настоятель храму Вірменської Апостольскої церкви прочитав молитву на добру дорогу. А також подякував усім, хто долучився до збору гуманітарної допомоги.

Тер Амазасп, протоієрей, настоятель храму Вірменської Апостольскої церкви ім. Григора Лусаворича: «Спасибо всем. Это трудное, тяжёлое время, и в такое время мы все вместе помогаем Украине и украинскому народу. Пусть Господь наш Всемогущий благословит и защитит всю нашу Украину».

Це перший міжміський вантаж від вірменської громади Дніпра, втім, не останній. В планах – відправити продукти та ліки в інші прифронтові міста.