Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Громада Дніпра мітингує проти Антоновського

На вулицях Дніпра проходять мітинги проти очільника Дніпропетровської клінічної лікарні з надання психіатричної допомоги, Андрія Антоновського. Люди вимагають розслідування, відставки і арешту директора.

Під Дніпропетровської обласною прокуратурою — мітинг. Люди вкрай невдоволені роботою Андрія Антоновського, директора Дніпропетровської клінічної лікарні з надання психіатричної допомоги. Заклад під його керівництвом, кажуть, не лікує, а калічить людей.

«Ми туди їздили з депутатськими запитами і виручали пенсіонерів, бо в них тама відбирають пенсію. Держава нібито надає їм підтримку — на ліжко, на миюче, на харчування. А вони у пенсіонерів це забирають. Це не будинок для людей похилого віку, а державна лікарня для лікування психічних розладів. І він у них забирає квартири та будинки за те, що люди перебувають там», — каже Олена Артюх, учасниця мітингу.

Порушення норм охорони праці, пожежної безпеки в психіатрії – фіксували профільні перевірки. Про тендерні оборудки Андрія Антоновського – не вперше говорять активісти Дніпра.

«Є певні порушення з боку пана Антоновського в сфері публічних закупівель. Так, проводились тендерні закупівлі, в яких переможцем була визнана одна компанія. Проте Дніпропетровська багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги не визнала переможця тендеру. Тому в строки, які визначені законодавцем, вони повинні були викласти відповідні документи і вказати причини відмови. На даний момент ці документи були зроблені з порушеннями, які так і не виправлені були», — зазначає громадська діячка Надія Святун.

Як наслідок, під облрадою знову мітингують проти Антоновського. Вимоги ті ж самі – перевірка діяльності, розслідування, звільнення Антоновського.

Національне агентство з питань запобігання корупції вже розпочало перевірку декларації Андрія Антоновського. Від голови Дніпропетровської обласної ради, Миколи Лукашука, агентство також вимагає провести службове розслідування щодо корупційних дій очільника обласної психлікарні.