Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Готували вбивство поліцейського з Дніпропетровщини та депутата Полтавської облради: поліція затримала злочинців

14 лютого у Полтавській області затримали організатора та спільників, які готували вбивство заступника начальника одного з районних управлінь в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Оперативники встановили, що поліцейський був обраний жертвою через свою професійну діяльність, а депутат — у зв’язку з громадською позицією щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Для втілення задуманого 48-річний організатор, дав завдання своєму сину пройти вогневу підготовку у тирі. Інші учасники угруповання відслідковували маршрути потенційних жертв.

Встановлено організатора та сімох його спільників, включно з рідним сином. Злочинну групу було створено з метою розповсюдження злочинного впливу та вимагання коштів з громадян. Членами угруповання стали знайомі сина, які мали гарну фізичну підготовку.

Наразі відомо про жорстоке вбивство чоловіка у 2023 році, який вступив у конфлікт з членами угруповання. До злочину фігуранти ретельно готувалися та вивчали маршрути пересування, а в подальшому застрелили чоловіка з мисливської рушниці. Другою жертвою міг стати чоловік, який продав цю рушницю членам угруповання та дав про це свідчення поліції. Влаштувавши переслідування, по автомобілю жертви було відкрито вогонь, а при спробі втечі чоловіка намагались забити битами, проте йому вдалося втекти.

Організатору, його сину та ще одному спільнику повідомлено про підозру за:
– ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця);
– ст. 115 (Умисне вбивство);
– ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу);
– ст. 257 (Бандитизм);
– ст 189 (Вимагання).

Найближчим часом іншим пʼятьом фігурантам буде вручено повідомлення про підозру.

Читайте також: Сили ППО знищили 13 ракет різних типів