Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Гоніть рашистів до москви”: волонтери передали на фронт тисячі порцій борщу

Зігрівають тіло та душу. Понад 70 тисяч порцій сухих борщів виготовили волонтери Дніпра. На кожній пачці – мотивуючий авторський вірш. Який на смак борщ і як швидко його можна приготувати в окопі?

Як тільки пройшов перший шок від початку повномасштабної війни – Юлія Федоренко почала волонтерити. З травня 22 року жінка приєдналася до групи дніпрянок, які готують домашні страви для наших оборонців.

“Заспокоювати свої нерви, можна так сказати, тому що розумієш, що допомагаєш якось, робиш для військових, хоч якусь користь приносиш і досі от займаємось цим. Вдома починали сушити, потрошку дівчата привозили овочі, буряк, капусту”.

Згодом кількість запитів від військових зросла, до волонтерської групи приєднались ще більше людей. Процеси потребували реорганізації і зараз всі обов’язки чітко розподілені.

Згодом кількість запитів від військових зросла, до волонтерської групи приєднались ще більше людей. Процеси потребували реорганізації і зараз всі обов’язки чітко розподілені.

“Регулярно, раз на місяць приходимо, збираємося з дівчатами і фасуємо борщі в пакетиках, а потім дівчата волонтери передають військовим це все”.

За майже два роки з’явились бригади військових, яким допомагають на постійній основі.

У пакетику з борщем не тільки суха суміш, а ще й сила предків – впевнені волонтерки. Недарма його назвали козацьким.

У процесі задіяні більше п’ятдесяти волонтерів не тільки з Дніпра. Точну кількість зробленого порахувати складно. Волонтери говорять, вже передали на фронт приблизно 70 тисяч порцій.

Читайте також: Від виявлення гострих порушень мозкового кровообігу до онкології на ранній стадії. У міській лікарні Дніпра № 4 обстежують пацієнтів на новому цифровому томографі