Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Головні рішення першої у 2024 році сесії міськради Дніпра

У Дніпрі пройшла перша у цьому році сесія міськради. На порядку денному були важливі питання, зокрема щодо долі метрополітену. Депутати Дніпра звернулися до НАЗК щодо включення турецької компанії Limak у список міжнародних спонсорів війни. А ще у місті ухвалили муніципальну програму, аналогів якої в Україні ще немає. І традиційно нагородили лікарів та перейменували близько сотні вулиць.

46 сесія міськради частково пройшла онлайн, частково – офлайн. Засідання тривало близько години. У залі були присутні важливі гості. Комунальники та лікарі, які зробили вагомий внесок у життя міста. Серед них — завідувачка акушерського відділення пологового будинку Ірина Кульбач.

Під час чергового ракетного обстрілу росії 29 грудня 2023 року вона врятувала вагітних і породіль.

“Той день змінив не лише моє життя, а й багатьох наших співробітників, їхніх сімей, наших вагітних, породіль, знайомих. Він запам’ятається надовго. Але ми сподіваємося, що враження від поновленої роботи в нашому пологовому будинку врешті-решт зітруть той день”, – каже завідувачка акушерського відділення пологового будинку Ірина Кульбач.

За час засідання депутати ухвалили низку важливих рішень. Зокрема щодо ситуації навколо метрополітену. З початком великої війни підрядник покинув будівництво і завдав місту збитків. При цьому компанія нині працює у країні агресорці.

Депутати Дніпра звернулися до НАЗК, аби компанію, яка будувала метро, включили до списку міжнародних спонсорів війни.

“На жаль, але була практика, що Дніпровська міська рада як замовник будівництва метрополітену займала у цьому контракті, скажімо так, пасивну позицію, оскільки ми не обирали компанію Limak. Оскільки кошти надає Консорціум Європейських банків реконструкції та розвитку, вони проводили тендер, вони проводили відповідні процедури і вони обирали цю компанію”, – повідомив міський голова Дніпра  Борис Філатов.

Серед інших рішень – продовження дерусифікації та перейменування вулиць і проспекту.

Також депутати затвердили комплексну програму створення безбар’єрного простору. В цьому Дніпро став першим великим містом в Україні.  Зміни торкнуться різних напрямків. Це і житлові будинки, заклади міста, громадський транспорт, пішохідні доріжки, лікарні, навчання та доступне отримання інформації. Нині близько 25 тисяч містян мають інвалідність. Майже третина – люди похилого віку.

Читайте також: Нова версія законопроєкту про мобілізацію: чого очікувати українцям