Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Генпрокуратура відкрила справу щодо газу на 100 мільярдів гривень: до чого тут Коломойський

Щось нам підказує, що Ігор Коломойський не боїться вироків українських судів.

Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом можливих зловживань з боку керівництва НАК «Нафтогаз» та ПАТ «Укрнафта» на користь структур Ігоря Коломойського. Йдеться про мирову угоду, яку може затвердити Господарський суд Києва між державною компанією та структурами олігарха. Якщо це станеться, то Коломойський отримає газу на 4 мільярди доларів (майже 100 мільярдів гривень).

Про це повідомив у соцмережі колишній очільник СБУ, нардеп Валентин Наливайченко, за чиїм позовом було відкрито провадження.

«Мова йде про мільярди метрів кубічних природного газу вартістю близько 4-х млрд доларів, які замість віддати населенню топчиновники планують подарувати олігарху», – написав Валентин Наливайченко.  

Якщо Генпрокуратура доведе справу до суду, то винним може загрожувати позбавленням волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За словами нардепа, газову оборудку планують легалізувати через мирову угоду між державою і компанією олігарха в Господарському суді Києва.

«Лише 7 місяців тому Стокгольмський арбітражний суд відхилив позов олігарха, в якому той вимагав від України 5,5 млрд доларів. А зараз ці кошти нинішня влада хоче подарувати йому через фіктивну мирову угоду в українському суді», – написано у повідомленні екс очільника СБУ.

Нагадаємо, що мова йде про спірний газ, який «Укрнафта» нібито видобула у 2007-2013 роках. А «Нафтогаз» забрав його для продажу населенню по пільговій ціні. До чого тут Коломойський? Справа в тому, що власником 50%+1 акцій «Укрнафти» зареєстровано державний «Нафтогаз», а майже 42% акцій належать компаніям Коломойського.

Щоб розійтися з колишнім власником ПриватБанку «як в морі кораблі», держава вирішила розділити «Укрнафту» на газові та нафтові напрямки. Звісно, більш багаті нафтові поклади можуть отримати структури Коломойського. Але перед тим, потрібно вирішити питання з газом. Як це може бути, читайте за посиланням