Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Геннадію Корбану прислали з Києва “чорну мітку”, – політолог Олександр Кочетков

Аналітик та політтехнолог Олександр Кочетков також прокоментував нещодавні чутки про позбавлення Геннадія Корбана громадянства України. Це публічна погроза та попередження Корбану. Погроза, яка навряд чи буде виконана, але від цього вона не стає менш цинічною та небезпечною, – написав він у Facebook.

Причини дві.


Перша: Корбан по-справжньому сильний менеджер, який вміє як організовувати роботу, так і оперувати фінансами, які потрібні для виконання роботи. (Ось тільки не треба про рейдерство — воно також жорстке, але менеджмент). З 2014 року Геннадій займався будівництвом оборонних укріплень на Донбасі та Дніпропетровській області, а також забезпеченням ЗСУ всім необхідним, у тому числі, власним коштом.
При цьому він ніколи не соромиться висловити свою професійну думку щодо ситуації у сфері, яка йому доручена. Включаючи рішення влади, якщо вони є неефективними. Характер такий: вболіває за справу, а не вислуговується.
Саме через подібні висловлювання на нарадах на Корбана дуже ображався президент Порошенко. Що зрештою призвело до відомого наїзду влади на Геннадія. А зараз дуже ображаються у Зеленського. Зокрема, за те, що керівництво Дніпра відкрито критикує рішення Києва, які сковують місцевому самоврядуванню руки у забезпеченні оборони своїх міст.


Друга причина. Після початку вторгнення керівництво Дніпра увійшло в непримиренний конфлікт із братвою дніпровського бізнесмена Олександра Петровського. Ця бригада вважає себе тіньовими господарями Дніпра та не приховує своїх симпатій до «російського світу». Борис Філатов і офіційно, і через пресу буквально закликав до керівництва силовиків з вимогою негайно очистити місто від публіки, що бандитує“, – написав Олександр Кочетков.

Також політолог додав, що у воєнний час такі рішення – це допомога ворогу. Бо Дніпро, окрім будівництва оборонних ліній навколо області, за власною ініціативою також багато в чому допомагає ЗСУ в Запоріжжі і підтримує Харків.